Zeiljacht Flyer
Posted on 22 mei 2015 · Posted in Nieuws

Woensdag 7 mei heeft Minimax schoonmaakproducten geleverd aan het zeiljacht Flyer. Nico Puister kwam de Fresh Marine producten persoonlijk afleveren op het grote schip. De producten uit de Fresh Marine lijn zijn professionele reinigingsproducten voor het onderhoud van boten. Voor de grote voorjaarsschoonmaak van het zeiljacht waren producten nodig om onder andere allerlei soorten vuil, zoals bruine en gele vaaraanslag van het schip te verwijderen.

Zeiljacht Flyer

Fresh Marine voor de FlyerHet zeiljacht Flyer is een bekend schip in de zeilwereld. In 1978 won Conny van Rietschoten de Whitbread Round the World Race met dit zeiljacht. Op dat moment voer het schip onder de naam Alaska Eagle en waren er allerlei aanpassingen gedaan aan het zeiljacht waardoor deze niet meer te herkennen was als Flyer. In 2014 is de Stichting Revival of The Flyer opgericht om het schip weer in haar oorspronkelijke staat te herstellen en haar zodoende te behouden als Nederlands maritiem cultureel erfgoed onder de originele naam Flyer.

Dankzij de verschillende geleverde Fresh Marine producten van Minimax kunnen alle vormen vuil op een veilige manier verwijderd worden van het zeiljacht Flyer. Dankzij de speciale bootshampoo wordt de gele en bruine vaaraanslag eenvoudig verwijderd, zodat het schip weer als nieuw op het water zal zeilen.

About the Author