Over ons

De oorsprong van Minimax ligt in 1988 in het dorpje Lutjewinkel. Hier startte het bedrijf Techno Trading Holland met de verkoop, ontwikkeling en productie (zeer kleinschalig) van reinigingsmiddelen voor de kleine industrie. Onze reinigingsmiddelen werden al gauw opgemerkt door vele overheid instanties, zoals: de gemeente, provinciale waterstaat, de brandweer, politie en Rijkswaterstaat. Daarnaast ontstond er een steeds grotere vraag naar onze industriële reinigingsmiddelen binnen de klein industrie in de ruimste zin van het woord.

Met name de krachtige en snelle werking van onze reinigingsmiddelen en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen deden veel bedrijven besluiten om klant te worden. Bij Minimax kregen zij één product voor verschillende doeleinden, wat dan ook de kracht van ons productenaanbod is. Geen kasten vol met allerlei schoonmaakartikelen, maar duidelijkheid voor de gebruiker. De reinigingsmiddelen zijn snel en veilig te gebruiken, waardoor er onder andere bespaart kan worden op arbeidstijd!

Al snel groeiden wij uit ons jasje en is het volledige bedrijf verhuist naar een naastgelegen industrieterrein in Winkel. Hier werden vertegenwoordigers aangesteld zodat er gestaag doorgegroeid kon worden. Vervolgens werd het productiegedeelte in 2003 verkocht en kreeg dit onderdeel de naam Dulon Productions. Tevens betekende dit de start van onze reinigingsmiddelen in de offshore en werd de watersport ook een belangrijk onderdeel.

In 2009 werd er een splitsing tot stand gebracht. In de plaats Winkel werd er doorgewerkt onder de naam MiniMax International om hier een geheel nieuwe formule reinigingsmiddelen te ontwikkelen voor het offshore pakket. Dit in samenwerking met Akzo Chemicals in Zweden, een bedrijf dat hoogwaardige grondstoffen ontwikkelt voor reinigingformules onder andere binnen de offshore. In 2012 werd dit afgerond en is MiniMax International klaar voor de toekomst! Ook de vaste lijn reinigingsmiddelen voor de klein industrie en watersport blijven wij verbeteren conform de laatste updates van grondstoffen.

Klein industrie

De bekende producten sinds 1988 zoals Force 10 de nummer 1 in Nederland op het gebied van water gedragen ontvetters, de PTFE Wax Flon 2000 een krachtige pantserwax met PTFE (bekend van de anti aanbakpannen) is een begrip, maar ook PTFE smeermiddelen zoals Flon Lub 101 zijn een bekende verschijning en geprezen om zijn werking. Dit is maar een kleine greep uit deze productengroep. In deze site kunt u veel meer informatie vinden over alle producten.

Watersport

De oorsprong van deze lijn producten ligt in 1982 in Medemblik, de verzamelnaam Fresh Marine is de vernieuwde naam sinds 2009, de productnamen en vormgeving van de witte fles met de bekende zwarte puntdop zijn ongewijzigd gebleven, net zoals de door de consumenten geprezen vloeistoffen, de oude naam is verkocht zonder de receptuur. In bijna alle watersportwinkels kunt u de Fresh Marine producten vinden.

Offshore

Een speciaal voor de offshore ontwikkeld product “MiniMax R-3” is ook een water gedragen product die aan alle keuringseisen voldoet en in vele landen een certificaat heeft, zelfs in Nieuw Zeeland is dit product ingezet in oktober 2011 toen het containerschip “ Rena “ strandde op de prachtige riffen aldaar en olie begon te lekken, zo ook daar is het product door de strenge eisen gekomen van de overheid (EPA).