Absorptiemiddel

Universeel absorptiemiddel Zugol

Het universele absorptiemiddel Zugol van Minimax is gemaakt op basis van gemalen dennenschors. De micro-organismen die van nature aanwezig zijn in het product breken oliefracties velen malen sneller om in milieu onschadelijke stoffen dan in de natuur. Zugol universeel absorptiemiddel heeft zich vele malen als zeer effectief bewezen in de praktijk bij bodemsanering.

Gebruik van Zugol universeel absorptiemiddel

Zugol universeel absorptiemiddel absorbeert en adsorbeert olie, chemicaliën, zuren (behalve salpeterzuur), emulsies, vetten, lakken etcetera. Het middel is puur natuur zonder chemische toevoegingen. Omdat het absorptie middel hydrofoob is, absorbeert het dus geen water. Hierdoor is Zugol ook op wateroppervlakten zeer goed inzetbaar bij bijvoorbeeld olieverontreinigingen. Ideaal voor gebruik in werkplaatsen, garages en productiehallen, maar ook in bijvoorbeeld opslagplaatsen voor vloeibare en pasteuze producten. Het universele absorptiemiddel Zugol is makkelijk hanteerbaar en verkrijgbaar in zakken van 10 kg (40 liter).

Voordelen van Zugol universeel absorptiemiddel

– 100% veilig voor mensen, dieren en planten
– Bindt ook de gasfase. Dus beperkt het brand- en explosiegevaar bij gebruik van bijvoorbeeld snijbranders, lasapparaten in brandgevaarlijke situaties.
– Geschikt voor vrijwel elk product en ondergrond
– Licht in gewicht, dus makkelijk hanteerbaar.

Meer informatie over het absorptiemateriaal Zugol vindt u in onderstaande folders:
Folder Zugol absorptiemiddel
Folder 2 Zugol absorptiemiddel