Ceramic 1200

Ceramic 1200

Smeermiddel Ceramic 1200

Ceramic 1200 is een lossings- en montagepasta, bestaand uit zeer fijn verdeelde keramiekdeeltjes in een onsmetbaar bentone basisvet. Daarnaast zijn er aan dit smeermiddel nog krachtige anti-corrosie en anti-oxidatie inhibitors toegevoegd. De keramiekdeeltjes in het smeermiddel Ceramic 1200 vullen de onregelmatigheden van het oppervlak op. De aanwezige laag smeermiddel zal niet uitharden, klonteren of smelten en wordt niet verbroken door trillingen, krimpen of uitzetten. Tijdens het gebruik, bijvoorbeeld van het aandraaien van een bout, wordt het oppervlak door de keramiekdeeltjes in het smeermiddel gehoond. Hierdoor ontstaat een sterk hechtende laag op het metaal, waardoor metaal op metaal contact wordt voorkomen. Tevens worden de gesmeerde onderdelen van atmosfeer afgesloten.

Dankzij een unieke combinatie van eigenschappen, verzekert het smeermiddel Ceramic 1200:

  • Snelle en gemakkelijke montage van draadverbindingen
  • Vermindering van aanhaalkoppen
  • Geeft een snelle en gemakkelijke lossing van draadverbindingen, pakkingen en verpakkingen, zelfs na lange blootstelling aan hoge temperaturen tot 1200 graden Celsius, corrosieve atmosferen of hoge belastingen
  • Vermindering van slijtage op plaatsen met hoge wrijving
  • Wordt niet aangetast door zuren of zouten
  • Wordt niet door water afgespoeld.

Gebruik van Ceramic 1200

Voor het gebruik van Ceramic 1200 dient u de te behandelen onderdelen eerst te reinigen en vooral goed vet of olie vrij te maken. Schud de bus met het smeermiddel en spuit het smeermiddel vervolgens op een afstand van 20-25 centimeter op de onderdelen. Laat Ceramic 1200 enige tijd opdrogen en monteer de onderdelen met het juiste gereedschap. Door de aerosol gedurende enkele seconden op zijn kop te laten spuiten, voorkomt u verstopping van het ventiel.

Het smeermiddel Ceramic 1200 is verkrijgbaar in 12x 400 milliliter aerosol.

Terug naar smeermiddelen